Pescuitul rapid de cateva ore, este modul de relaxare pe care multi dintre noi il alegem mai ales atunci cand timpul nu este de partea noastra.
Este frumos, relaxant, ne incarca bateriile, dar nu se poate compara cu o iesire la pescuit ce se intinde pe cel putin 24h.
Acum, fie ca vorbim despre o scurta vacanta de relaxare in care alegi sa faci ceva nou, sau despre o competitie de amatori si/sau de profesionisti, pescuitul nocturn este diferit de pescuitul cu care ai fost obisnuit. Ceea ce inseamna ca, pe langa echipamentul clasic, vei avea nevoie si de accesorii specifice care sa te ajute sa valorifici la maximum experienta ta din mijlocul naturii.
Si cum toata actiunea se intampla noaptea, trebuie sa ai la indemana solutii adecvate de iluminat precum lanterna frontala, lanterna de mana de mici dimensiuni sau echipament cu insertii luminoase, rezistent la apa.
Trei caracteristici esentiale ale lanternelor pentru pescuit
Lanterna este accesoriul principal, ce nu trebuie sa lipseasca nici unui pescar de crap noaptea. Este de preferat sa folosesti o lanterna frontala, astfel avand posibilitatea de a folosi mereu ambele maini.
- In primul rand, avand in vedere mediul in care lanterna va fi folosită, aceasta trebuie sa fie rezistenta la apa. Verifica aceasta caracteristica si alege mai mult decat protectie impotriva umezelii – s-ar putea sa experimentezi situatii in care lanterna intra cu totul in apa.
- Alege o lanterna frontala cu LED care sa permita atat focalizarea fascicolului luminos, dar si ajustarea intensitatii luminoase. Iti recomand produsele dotate cu functia zoom si cu mai multe trepte de putere.
- Opteaza pentru o frontala cu mai multe LED-uri (sa spunem ca, un minimum de 3 LED-uri ar fi suficient). Astfel, esti sigur de eficienta lanternei indiferent de situatie.
Avand in vedere ca vei fi departe de surse de energie, nu uita acumulatorul de rezerva, sau bateriile suplimentare.
Cum alegi o lanterna frontala
Carcateristicile principale ale unei lanterne frontale sunt puterea mare, capacitatea de a focaliza fascicolul luminos, o autonomie mare a bateriei, o greutate mica si posibilitatea de a o regla si fixa rapid si simplu pe dimensiunea capului tau… cu sau fara caciula, ori casca. Dar, cele mai importante caracteristici se refera la durata de viata a bateriei si tipul de alimentare (cu acumulatori, solutia ideala sau cu baterii, solutia de compromis), dar si la detaliile tehnice ale functiei de focalizare a luminii.
Chiar daca vorbim de lanterne frontale, bine fixate pe cap, acestea trebuie sa fie foarte rezistente la socuri si, foarte important, la apa pentru a le face utile cu adevarat oricand. Nu stai cu o lanterna frontala pe frunte si o umbrela in mana ca sa aperi lanterna de ploaie, nu?
Cele mai bune lanterne sunt cele care functioneaza pe baza de becuri LED, pentru ca au un consum mic de energie si o intensitate luminoasa mare si sunt foarte rezistente. Lanternele frontale pot avea un bec sau mai multe, care pot functiona simultan sau alternativ in functie de scop.
Ai o gama diversificata de lanterne cu LED ideale pentru pescuit, disponibila pe magazinul online Magazin-non-stop.ro.