Densimetrele, necesare in laboratoare – iata ce trebuie sa stii despre ele

de admin

Densimetrul este acel dispozitiv necesar pentru a masura densitatea lichidelor. Acesta este cunoscut de asemenea dupa denumirea de hidrometru. Acest dispozitiv este adaptat pentru procedura la care va fi folosit, astfel ca in functie de natura lichidului ce trebuie masurat acesta se numeste alcoolmetru, lactometru, salinometru etc.

Spus pe scurt, principiul sau de functionare se refera la legea lui Arhimede. Acesta va patrunde in lichid pana cand greutatea lichidului este egala cu greutatea sa proprie. Daca lichidul are o densitate mai mare, atunci densimetrul se scufunda putin, in timp ce la lichidele mai putin dense acesta se scufunda mai mult.

Densimetrul are o pozitie verticala stabila, iar citirea se va realiza gradual pe tija acestui aparat.

Exista numeroase tipuri de densimetre, de la densimetru digital la cele protabile, fixe de laborator. Pentru cei care au o astfel de nevoie de dotare Precisa.ro pune la dispozitie o varianta practica de densimetru digital. Compact, eficient si care prezinta o serie de caracteristici avantajoase, acest tip de densimetru face parte din aparatura din laboratoarele diverse. Modelul regasit la Precisa este unul digital, portabil, dispune de posibilitatea de a masura densitatea, greutatea si concentratia unui lichid anume, incluzand si compensare de temperatura.

Densimetrul de la Precisa se bazeaza pe teoria tubului oscilant, de la Anton Paar, de unde si numele concret al dispozitivului. Poate stoca pana la 100 de ID-uri, astfel ca probele sunt usor de utilizat si gestionat. Stocheaza de asemenea multiple metode de masurare, precum si numeroase rezultate. Afiseaza generos butoane de control, dispune de iluminare si se poate ajusta, dupa caz. Se alimenteaza cu baterii si este precis, usor de folosit. Oricum, toate aceste repere se vor gasi si in cadrul paginii sursa, precisa.ro.

Ce trebuie sa stii despre densimetre

Per general vorbind, aceste tipuri de dispozitive sunt adesea regasite in laboratoarele de testare si nu numai. Sunt folositoare in industria alimentara, in industria chimica desigur, nisa farmaceutica, cosmetica si nu in ultimul rand se regasesc in medicina, biotehnologie sau industria electronica. In functie de versiunea sa, densimetrul poate fi util chiar si in industria petroliera, ce tine de lichide speficice acestei categorii. In acest caz aparatul trebuie prevazut cu un cititor de etichete electronice. Asadar, scopul sau are un interes in varii domenii de activitate.

Desi in aparenta este un mic dispozitiv, acesta trebuie sa fie unul de calitate si isi dovedeste importanta la momentul oportun. Fiecare detaliu al unui astfel de dispozitiv poate fi un avantaj, intrucat faciliteaza modul in care operatorul realizeaza sarcina de testare. Solutiile propuse de magazinele de specialitate sunt variate, insa dincolo de optiuni fiecare va alege tinand cont de necesarul situatiilor de lucru.

Pentru usurinta cu care se schimba metodele, locul de prelevare si gestiunea probelor, un densimetru portabil, digital reprezinta un avantaj din start privind modul facil de folosire. Acesta este disponibil in gama de oferte de la Precisa.ro, in cadrul paginii putandu-se alege varianta de a cere o oferta de pret. Categoriile de produse aici, destinate laboratoarelor diverse, pot fi o completare de asemenea pentru spatiile speciale, pentru un mediu de lucru anume. Aici se inscriu kituri, consumabile, aparatura de testare.

Postari Asemanatoare