Ce sunt pompele submersibile si care sunt aspectele tehnice ce le definesc

de admin

Alimentarea cu apa curenta a locuintelor nu este la fel de accesibila pentru toate zonele din cauza inexistentei unui sistem care sa se ocupe de distribuirea apei. In asemenea cazuri, sunt necesare pompe speciale care pot asigura ridicarea apei din puturi in vederea transportarii spre instalatia de apa. O pompa de apa eficienta vine cu diverse avantaje, insa cel mai important este acela care permite procurarea apei intr-un mod rapid si gratuit dintr-o sursa proprie, cum ar fi un lac, un izvor, un ias sau o fantana.

Pompa submersibila constituie optiunea excelenta pentru pomparea apei de la adancimi mai mari. Acest dispozitiv se remarca prin rezistenta si fiabilitatea prezentatae in comparatie cu un hidrofor. Pompa se poate utiliza in cadrul tuturor tipurilor de aplicatii, atat pentru uz casnic, cat si pentru uz agricol, comercial sau industrial daca ne referim la pompe submersibile debit mare.

Despre modul de functionare a pompelor submersibile

Pompele submersibile sunt produse utilizate in drenarea apei sau in pomparea apei reziduale, in vederea asigurarii irigatiilor si a apelor curente in locurile in care nu exista inca o retea de apa. Dupa cum sugereaza si numele, pompa este imersata in lichidul ce urmeaza a fi pompat, un lichid care de asemenea prezinta si un rol de racire al pompei. Pompa submersibila nu se foloseste niciodata in afara apei.

Utilizarea dispozitivului este dependenta de un motor inchis ermetic in corpul ei, astfel incat sa pompeze apa cu putere spre suprafata. Pompele submersibile sunt scufundate in apa, in pozitie verticala, iar cu ajutorul unui rotor actionat de motor, se va impinge fluidul prin intermediul fortei centrifuge puternice catre suprafata, imbracand forma unui jet puternic.

Folosirea unei pompe submersibile se recomanda celor care locuiesc la casa si care nu sunt dispusi sa achite costuri suplimentare pentru apa. Ei pot scoate apa direct din pamant, un asemenea produs dovedindu-se o alegere ideala, mai cu seama atunci se are in grija si o gradina ce trebuie udata periodic. Pompa reuseste sa aduca la suprafata apa din sursele subterane fara niciun efort.

Intretinerea pompei submersibile

Datorita faptului ca pompa submersibila deserveste gospodariei o perioada indelungata de timp, este indispensabil ca aceasta sa fie montata corespunzator si folosita in conformitate cu cerintele clar precizate de producator. De asemenea, verificarile constante contribuie la lipsa rateurilor din partea echipamentului.

Una din cele mai importante etape este verificarea premergatoare imersiei pompei in lichid, astfel incat sa nu existe posibilitatea de a patrunde apa in interior, determinand provocarea unui scurt-circuit al motorului. Se evit astfel accidentele de acest fel. In plus, se va verifica si daca pompa are apa, pentru a se evita functionarea sa in gol.

Dupa trecerea unei anumite perioade de functionare, pompa este verificata temeinic. Ea se deconecteaza de la sursa de curent, iar ulterior se evalueaza principalele componente pentru a se inlocui cele care prezinta semne de uzura. Nici schimbarea uleiului nu trebuie lasata uitarii, daca tipul de pompa impune acest lucru, dupa care se trece la testarea pompei la suprafata, scufundand-o in apa, testand astfel noile componente care le-au inlocuit pe cele avariate.

Daca ai fost convins de eficienta unei pompe submersibile si totodata de mecanismul ei simplu de functionare esti invitat sa accesezi pagina online shop-einstal.ro pentru a descoperi ofertele disponibile si pentru a te orienta catre produsul necesar nevoilor tale.

Postari Asemanatoare