Orice business care implica lemnul indiferent de stadiul prelucrarii sale are datoria de a afla despre certificatul FSC. Este la libera alegere a fiecaruia obtinerea acestuia, insa cu siguranta nu exista o alta demonstratie mai clara a grijii pentru padure si pentru natura care ne inconjoara si sustine viata pe pamant.
Certificarea FSC a aparut ca o necesitate de raspuns la taierile incontrolabile ale padurilor, printre altele. Asta afecteaza direct atat circuitul normal al naturii, cat si speciile de plante si pasari care le populeaza.
Ce este certificatul FSC?
Constituie un sistem cu impact major in taierea controlabila si responsabila a padurilor din intreaga lume. Intentia este de a reechilibra mediul inconjurator, un scop mare, insa realizabil atunci cand fiecare isi aduce contributia. Iata un motiv pentru care oricine detine un business ce implica lemnul sau material lemnos de orice fel ar trebui sa faca acest pas. De altfel si consumatorii isi pot pune amprenta, optand pentru acele produse care au etichetele FSC imprimate pe ambalaje. In detaliu despre acestea gasesti informatii detaliate in cadrul paginii https://isogoldconsult.ro.
Asadar, oricine isi doreste sa faca diferenta pe piata lemnului, reducand taierile ilegale si iresponsabile de paduri din intreaga lume poate aplica pentru un certificat FSC. Despre cum il poti obtine mai usor afli detalii tot pe pagina mai sus mentionata. Inainte de a renunta la ideea de a face acest pas, iti recomand sa faci efortul de a solicita consultanta expertilor. Vei vedea ca procesul e simplu si eficient. De altfel, in calitate de firma/companie, produsele tale vor fi luate mult mai in serios atunci cand vor fi insotite de etichetele aferente: FSC 100%, FSC Recycle sau FSC Mix.
Daca vei mai cauta informatii online vei afla ca aceasta certificare are impact la nivel global. Sistemul actioneaza in peste 100 de piete mari din intreaga lume. Sta la baza industriei lemnului, a unei gestionari excelente a acestuia, aspect care este in folosul tuturor. Totul are ca scop un management forestier ireprosabil pentru mai mult de 190 milioane hectare de padure.
De ce crezi ca exista astazi atat de multe probleme cu mediul? Actiunile ilegale si iresponsabile au condus aici, de aceea lupta cu acestea este esentiala pentru un viitor mai sigur, in care astfel de resurse naturale sa nu lipseasca.
Totul vizeaza sustenabilitatea mediului inconjurator, deci orice business, indiferent de dimensiunile sale ar trebui sa aiba in vedere obtinerea unui certificat FSC atunci cand activitatea sa implica lemnul, indiferent ca e vorba de forma sa bruta sau prelucrata.
Oricine ar trebui sa se documenteze in legatura cu acest sistem, cu modul in care functioneaza si obiectivele sale si sa aduca, dupa posibilitate, contributia sa. Este pana la urma vorba de un gest ce exprima grija si aprecierea fata de natura care ne inconjoara si de care depindem in foarte mare masura.