Intentionezi sa iti faci un foraj in curte? Iata ce trebuie sa stii

Posted On By admin

Este ceva normal sa te intereseze cum poti asigura o sursa sigura de apa potabila sau menajera in curtea proprie. Forarea unui put reprezinta o solutie tot mai frecvent adoptata de publicul roman, deci de ce sa nu iei la randul tau in considerare aceasta optiune? Desigur, pentru a avea parte de o lucrare asa cum trebuie este bine sa te pui in tema legat de cateva aspecte ce vizeaza forajele.

In primul rand trebuie sa te asiguri ca lasi misiunea executarii pe mana unor profesionisti. Vrei ca putul sa ofere apa potabila fara discutie. Cand vrei sa optezi pentru servicii ce vizeaza efectuarea de foraje puturi de adancime medie, conteaza foarte mult actiunea de filtrare. Nu vrei sa ai probleme de genul impuritatilor sau nisipului.

Uite cateva aspecte la care iti propun sa te raportezi daca doresti sa ai parte de un foraj perfect functional si de durata.

  • Cauta o firma care are experienta

Cel mai bine este sa nu faci nici un compromis legat de asta si sa nu risti optand pentru serviciile unei firme recent lansate pe piata. Asa cum stii, practica perfectioneaza. Sigur nu doresti sa fii un experiment.

Nu vorbim despre o oarecare sapatura, pe care orice amator o poate realiza. Te intereseaza ca lucrarea sa fie finalizata cu succes, iar pentru asta echipa trebuie sa aiba la dispozitie utilaje speciale. Cele ce prezinta o tehnologie performanta sunt cu atat mai recomandate, mai ales cand sunt insotite si de cunostintele necesare vizavi de partea de geologie si cea de hidrologie.

  • Asigura-te ca ti se va asigura apa fara impuritati

Intrucat va fi vorba despre forare de la adancimi medii, ar trebui fara discutie sa ai parte de apa calitativa. O echipa de specialisti va sti sa introduca pietrisul margaritar pentru a elimina orice posibilitate de impuritati si nisip in apa. Este cel care indeplineste rol de filtrant si trebuie ales dupa ce a fost realizata analiza granulometrica a stratului acvifer. Iata ca o apa limpede este asigurata atunci cand se foloseste pietrisul potrivit. In orice caz, firma pe care o platesti ar trebui sa realizeze la final teste care sa iti asigure o apa de calitate.

  • Acorda atentie debitului optim al apei

Vrei sa realizezi forajul ca sa asiguri necesarul de apa menajera in locuinta? Atunci te intereseaza un debit multumitor. Asta implica din start o atentie sporita din partea specialistilor si o planificare organizata. Conteaza in stabilirea unui debit adecvat numarul celor care locuiesc in casa cu pricina, dar si punctele de consum. E bine sa stii si care sunt perioadele de varf – poate anumite sarbatori cand primesti musafiri mai mult ca niciodata.

Tine cont de fiecare necesitate pe care o poti prezenta. E necesar sa tii la curent firma legat de intentiile pe care le ai vizavi de exploatarea forajului. De exemplu, daca vrei sa si irigi, trebuie sa ti se asigure cantitatea suplimentara de apa necesara. Se vor efectua calcule si va fi determinat astfel debitul de exploatare optim, precum si o adancime ideala pentru a monta pompa.

Ca sa te bucuri de apa asa cum iti doresti, asigura-te ca ai in vedere cele mai sus mentionate si ca nu faci nici in compromis legat de alegerea firmei de foraje. Poti intra pe site-ul www.ecodrillforaje.ro pentru a afla mai multe despre lucrarile de forare, particularitati, preturi si asa mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *