Cine sunt femeile care lucrează într-un studio de videochat

Posted On By admin

E foarte simplu să arăţi cu degetul. La fel de simplu este să arunci cu ocare în stânga şi-n dreapta, crezând că eşti deţinătorul adevărului absolut. Sau să strâmbi preţios din nas, deranjat de ceea ce fac sau crezi tu că fac alţii. Ne place să judecăm, dar nu ne place să ascultăm şi cealaltă variantă.

Ce tip de femeie alege să facă videochat

Recunosc că şi eu aveam idei preconcepute despre acest subiect. Aşa că atunci când mi s-a oferit ocazia, nu am stat pe gânduri şi am acceptat să stau de vorbă cu mai multe tinere care au decis să îşi câştige existenţa în acest fel.

Credeam că se fac angajări videochat în rândurile tinerelor naive, fără experienţă şi a celor fără alte opţiuni. Am avut surpriza să descopăr şi fete de 18 ani, abia ieşite de pe băncile liceului, dar şi femei de 30 de ani, cu job-uri clasice la activ şi din medii absolut obişnuite. Toate caută acelaşi lucru: bani mai mulţi decât primesc în România, în locurile de muncă, să le spunem, clasice.

Am cunoscut fete care se pregăteau de bacalaureat, tinere care lucraseră ca vânzătoare, secretare sau în call-center, dar am cunoscut şi o învăţătoare şi o poliţistă. Cele două din urmă aveau o poveste relativ asemănătoare: sunt divorţate, au copii de crescut şi salariile de bugetar nu le ajută să ducă o viaţă decentă. Aşa că au încercat să suplimenteze veniturile, iar angajarea la videochat a fost soluţia.

Cum trebuie să fie o tânără care vrea să lucreze la videochat

Acum, nu vă imaginaţi că viaţa de model de videochat e la fel de spectaculoasă cum se prezintă în cele mai multe anunţuri de angajare. Nu merge nimeni la un studio şi îi dă bani doar pentru că trece pe acolo. Cei de la Onix Studio sunt printre puţinii care recunosc lucrurile acestea. Fetele trebuie să fie prezentabile, să ştie o limbă străină, să îl aibă pe vino-ncoace şi să ştie să menţină conversaţii de lungă durată.

Eu credeam că lucrurile în acest domeniu sunt simple: fata îi oferă virtual domnului ce vrea să vadă şi cam ăsta e jobul. În realitate, fata trebuie să îi ofere domnului cât mai multe vorbe, pentru că altfel sesiunea se închide, iar banii se opresc. Dacă vor să câştige sumele acelea fabuloase care se tot vehiculează sau ceva pe aproape, tinerele trebuie să aibă o empatie deosebită, să îi facă pe clienţi să li se destăinuie, să se transforme în nişte ascultători şi parteneri de conversaţie la care ei să vrea să tot revină. În plus, ele trebuie să lase propriile probleme şi griji la uşa studioului, dacă doresc ca lucrurile să funcţioneze bine.

Cele mai multe dintre tinerele cu care am stat de vorbă spun că cel mai greu lucru pe care îl au de făcut nu este munca în sine, ci privirile celor din jur, în cazul celor care nu s-ar ferit să recunoscă şi minciunile, în cazul celor care nu doresc să se afle cu ce se ocupă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *