Cum îți protejezi angajații împotriva coronavirus?

de admin

Informațiile și statisticile referitoare la Coronavirus, sau COVID-19, se schimbă rapid creând îngrijorare, haos și dezinformare pentru a fi răspândite împreună cu boala. Pentru a combate atât răspândirea virusului, cât și emoțiile negative în legătură cu acesta, angajatorii trebuie să poarte un dialog deschis cu angajații lor despre virus, deoarece poate avea un impact potențial asupra organizației și ceea ce pot face angajații pentru a se proteja.

Iată sfaturile noastre de top pentru securitatea și sănătatea în muncă împotriva răspândirii virusului și, de fapt, contribuind la crearea unor discuții mai atente între angajatori și angajați.

Încurajează spălarea periodică a mâinilor

Reamintiți-le angajaților că cea mai bună modalitate de a preveni răspândirea bolii este să spălarea regulată a mâinilor și să evitarea atingerea gurii, a ochilor sau a nasului. DSP recomandă spălarea mâinilor cu apă și săpun pentru o durată de 20 de secunde, frecarea activă a mâinilor, între degete și sub unghii.

Pentru a consolida și a reaminti angajaților că ar trebui să se spele pe mâini în mod regulat, puneți indicatoare în jurul clădirii și mai ales în zone publice, cum ar fi băi și spații de preparare a alimentelor.

Efectuați curățenia de rutină

Curățați și dezinfectați toate suprafețele atinse frecvent la locul de muncă, cum ar fi stațiile de lucru, blaturile și mânerele ușilor și ferestrelor. DSP recomandă lucrătorilor să folosească agenți de curățare care sunt de obicei folosiți în aceste zone și să urmeze indicațiile de pe etichetă. Cel mai bine este să oferiți angajaților șervețele de unică folosință, astfel încât suprafețele utilizate în mod obișnuit să poată fi șterse înainte de fiecare utilizare.

Încurajează activ angajații bolnavi să rămână acasă

Este recomandat de către profesioniștii din domeniul securității si sănătății în muncă să încurajați angajații care au simptome ale unei boli respiratorii acute să rămână acasă și să nu vină la muncă până când nu au febră, semne de febră și orice alte simptome timp de cel puțin 24 de ore.

Angajatorii ar trebui să se asigure că politicile lor privind concediile medicale sunt flexibile și în concordanță cu îndrumările de sănătate publică și că angajații sunt la informați cu privire la aceste politici.

Discutați cu angajații despre planurile de călătorie

Sfătuiți angajații să verifice informațiile privind sănătatea călătorilor în ceea ce privește destinațiile de călătorie. În cazul în care zona este puternic afectată, sugerați cu fermitate călătoria să fie amânată sau anulată. Angajații ar trebui să fie, de asemenea, siguri că își verifică simptomele virusului dacă decid să călătorească, pentru a nu infecta pe nimeni.

Purtați un dialog deschis și împărtașiți obiective cu angajații

Angajatorii trebuie să ia în considerare modul de a reduce cel mai bine răspândirea bolilor respiratorii acute și de a reduce impactul COVID-19 la locul de muncă și de a împărtăși planurile cu angajații lor. Planurile ar trebui să identifice și să comunice obiectivele lor, care pot include una sau mai multe dintre următoarele:

  • reducerea transmiterii între personal
  • protejarea persoanelor care prezintă un risc mai mare de complicații adverse pentru sănătate
  • menținerea operațiunilor comerciale
  • minimizarea efectelor adverse asupra altor entități din lanțurile lor de furnizare

Unele considerente cheie la luarea deciziilor cu privire la răspunsurile adecvate includ: gravitatea virusului, impactul virusului asupra angajaților care prezintă un risc mai mare de infecție și un număr posibil de absență a angajaților.

Pentru a afla mai multe despre cum să vă protejați locul de muncă, vă rugăm să vă contactați https://www.vasfebco.ro/ – firma de protectia muncii.

Postari Asemanatoare